27 Ekim 2014 Pazartesi

ZEKARE Görsel Dikkat Seti 2-5 Yaş

Zekare hediye çeki şifresi: benekli
Bu hediye çeki ile %30 indirim kazanıyorsunuz.
Kapıda ödeme ve kargo ücreti de yok.
Satın almak için tıklayınız.



Herkese merhabalar...
Bütün bir yazı dışarıda geçirdikten sonra havaların soğuması ve akşamların uzamasıyla bir anda kendimizi evde buluverdik. Çocuklar bahçeye alışınca evde vakit geçirmekte zorlanmaya başladılar.
Evde tv de olmadığı için, bahçeye de çıkamayınca çok fazla boş zamanları kalmış oldu. Bu fırsattan istifade kışa hazırlık yaptığım setlere ve kutu oyunlarına yönelme imkanımız oldu. Biraz futbol oynuyoruz, biraz kutu oyunları, biraz kitap okuma, biraz da aldığımız setler derken vakit hızla geçiveriyor.. Oyun tarzında eğitime yöneldiğimiz için ben de mutlu oluyorum :)))
Bu hafta nerdeyse her akşam Zekare yaptık. Akşamları ben mutfağı toplarken kuzucuklar yanımda masaya oturdular :)))) Muhammed Yusuf daha önce miniyuptan matematik konusunda deneyimli olunca 6-9 yaş seti matematik kitabını hızlıca yapıverdi maşallah.
Enes te 2-5 yaşı aldı eline. 2-5 yaşın iki üç tane kitabı çok basit olduğu için onları yapmadan ayırdık. Görsel Zeka ve Dikkat Oyunları kitaplarından başladık. 4-6 kontrol kutusunda sayılar vardı. 2-5 yaşın kontrol kutusunun taşları resimli olunca Enes bunlara bayıldı. Kitaplardaki resimler de ilgisini çekti. Kendisi bana ihtiyaç duymadan yaptı maşallah.







Zekarenin 4-6 yaş grubu ve 6-9 yaş grubu resimlerini görmek ve daha detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.

http://www.kontrolyayincilik.com/2-5-Yas-ZeKare-Gorsel-Dikkat-Egitim-Seti,PR-3.htmlZekare 2-5  yaş seti 10 kitap, 1 kontrol kutusu ve 1 de ölçme değerlendirme kitabından oluşuyor. B u set ile amaçlanan:
-          Çocukların görsel hafızalarının geliştirilmesi,
-          Görsel algı becerilerinin eğlenerek geliştirilmesi,
-          Çeşitli oyunlarla eşleştirme, tamamlama, bağlantı kurma, benzerlik ve farklılık görme becerilerinin geliştirilmesi,
-          Benzer resimler arasındaki farklılıkları ayırt ederek odaklanma, konsantrasyon ve dikkat becerilerinin geliştirilmesi,
-          Şekiller ve resimler arasında bağ kurarak tablo okuma alışkanlığının kazandırılması,
-          Görsel algı oyunlarıyla temel matematik bilgilerini edinmeleri,
-          Parça-bütün ilişkisi kurma ve eşleştirme becerilerinin geliştirilmesi,
-          Parça-bütün ilişkisi kurma ve eşleştirme tamamlama ve yön kavramlarının geliştirilmesi,
-          Farklı geometrik şekilleri ve renkleri tanımaları, şekiller arası bağlantı kurma ve şekil zemin algısı kazanmalarıdır.


Görsel Dikkat Setini nasıl kullanıyoruz?

Zekare 2-5 yaş kontrol kutusu


Kontrol Panelinde 8 tane resimli taş var.  Kontrol Paneli açılarak taşlar kapağın alt tarafına yerleştiriliyor. Her bir taş sırasıyla alınarak, 1. Sorudan itibaren doğru cevabın bulunduğu karede verilen rakam üzerine konuluyor. 


Tüm taşlar bitince panel kapatılıyor ve ters çevirilip açılıyor. Ortaya bir şekil çıkıyor. Bu şekil sayfanın altında verilen şekil ile aynı ise tüm sorular doğru yapılmış oluyor. Çocuklar yanında kimseye ihtiyacı olmadan da oynayabiliyor..

2-5 yaş setinin kitaplarının iç sayfaları:





















































Zekarenin yeni setleri de çıktı. İşitsel Dikkat seti bunlardan biri. İncelemek için tıklayınız.


23 Ekim 2014 Perşembe

YUKA KİDS Dikkat Geliştirme Setleri

YUKA KİDS Dikkat Geliştirme Setleri (50 TL yerine 35 TL)
 
 
Merhaba:) Yukakids ürünlerini indirimli almak için:
www.yukatoys.com sitesinden YUKA KİDS ÜRÜNLERİ bölümündeki ürünleri hediye çeki kısmına benekli yazarak indirimli alabilirsiniz. Güzel günlerde kullanın.
Eğer bu setleri bloğum aracılığı ile indirimli alırsanız bloğumda yorum yazmayı da unutmayın lütfen :)) 
Yeniden herkese merhabalar:)))) En sonunda Yuka Kids' in dikkat geliştirme setlerinden  5 ve 6 yaşın resimlerini paylaşabiliyorum. Söz vermeme rağmen uzun zamandır yoğunluktan yayınlayamadığım için de özellikle Asuman Hanım' dan özür diliyorum. İlk fırsatta diğer yaşlarında resimlerini koymaya çalışacağım inş.
 
Yuka Kids Dikkat Geliştirme Setleri 4 yaştan başlıyor, 4. sınıfa kadar devam ediyor.  Yuka Kids Dikkat Geliştirme Setleri A dan E ye kadar olmak üzere 5 kitaptan oluşuyor. Her bir kitap 64 sayfa.


Yuka Kids' in dikkat geliştirme setleri hem dikkati toplama hem de kalem kullanma açısından çok faydalı. Bu set siyah beyaz seri diye geçiyor. Dikkat gelişiminde max verim için siyah-beyaz olarak hazırlanmış. Çünkü bütün zeka, dikkat ve yetenek testleri siyah beyaz ve çizimlerden oluşur. Bu set de aynı şekilde siyah-beyaz renk ve çizimlerden oluşmuş. Çizimler birbirine yakın olduğu için çocuk dikkatini yoğunlaştırmak zorunda kalıyor.

Aynı zamanda bazı uygulamalarda çocuktan çizim de yapması isteniyor. Mesela noktalı çalışmalar var. Çocuk noktalara bakarak aynısını çizmeye çalışıyor. Üstün zekalılar derneğinin başkanının bu şekilde sırf noktalı bir kitabı vardı. Hatta ben de ondan esinlenip buna benzer çalışmalara hazırlamış ve sınıfça uygulasınlar diye  Muhammed Yusuf Anaokulunda iken öğretmenine vermiştim. Bu tarz çalışmalar hem dikkat gelişimine hem de el-beyin senkronizasyonuna katkı sağlıyor.

Kısaca Yuka Kids dikkat geliştirme setleri; dikkat gelişimine katkı sağlayan ve çocukta konsantrasyon düzeyini artıran dolu dolu bir set. Bu seti zeka geliştirme seti gibi bir çırpıda yapamıyorsunuz. Yüksek dikkat gerektirdiği için daha ağır ilerliyor. Dikkat dağınıklığını engellemeye ve dikkat gelişimine katkı sağladığı için tüm annelere, ev okulu yapan değerli arkadaşlarıma ve anaokulu öğretmenlerimize kullanmalarını tavsiye ediyorum. Hepinize keyifli uygulamalar diliyorum..
 

Ayrıca bu set ile birlikte Yuka Kids Zeka Geliştirme Setini de almanızı tavsiye ederim. İkisini alarak hem kargo ücreti ödememiş olursunuz hem de ev okulu tadında çocuğunuzun zeka ve dikkat gelişimini desteklemiş olursunuz. 0-6 yaş dönemi çok değerli, lütfen çocuklarımızı bu dönemde televizyon gibi negatif uyarıcılardan uzak tutup bu tarz gelişimlerine ve eğitim hayatlarına katkı sağlayacak uygulamalara yönlendirelim. 0-6 yaş dönemindeki zihinsel gelişimleri tüm hayatlarının % 95 ini etkileyecektir. Bilinçli olmaya özen gösterelim..
 
- Dikkat Geliştirme Setleri ile çocukta aşağıdaki gelişimler amaçlanmıştır.
- Varlıkları ve işlevlerini tanıyarak çevresiyle ilgili farkındalık düzeyi artar.
- Dikkat süresi artar ve böylece akademik çalışmalarda dikkatini devam ettirir.
- Benzerlik ve farklılıkları ayırt eder.
- Parça bütün ilişkisini kavrar.
- Varlıkları biçimlerine ve işlevlerine göre sınıflandırır.
- Muhakeme ve ilişkilendirme yetisi gelişir.
- Görsel hafızası ve algısı gelişir.
- Dinleme becerisi artar.
- El göz koordinasyonu desteklenir.
- Görme alanını daha etkin kullanır.
- Ayrıntılara dikkat eder.
- Yaratıcılığı gelişir, özgüveni yükselir.
- İnce motor becerileri gelişir.
- Genel olarak bilişsel gelişimi desteklenir ve başarıya giden yolda eğlenerek ilerler.
 
 
  
 
 
 
Yuka Kids 5 yaş Dikkat Geliştirme Seti iç sayfaları:


 
 
















Yuka Kids 6 yaş Dikkat Geliştirme Seti iç sayfaları:


 
 
 

 
 



 










 
 
 
YUKA KİDS' in indirimde olan diğer eğitici setleri:
 
 
 
 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...