24 Kasım 2014 Pazartesi

Q BEBEK ÜRÜNLERİNDEN BLOG TAKİPÇİLERİME İNDİRİM :)))

Merhaba:) Q bebek ürünlerini indirimli almak için:

www.zekaevikitap.com sitesinde hediye çek kodu kısmına raife2016 yazarak indirimli alabilirsiniz. Güzel günlerde kullanın.

 

Q Bebek Eğitim Seti   
 

Q BEBEK Kavram Eğitim Setimiz 12. Ayını doldurmuş bebeklerimizin her alanda gelişimlerini desteklemek için özel olarak hazırlanmış ve benzeri olmayan bir eğitim materyalidir. Q Bebek Eğitim setinde, Renkler, Şekiller, Sayılar, Eşleştirme, Kavramlar, İlişkilendirme ve Parça bütün konu başlıklarına ait toplamda 105 adet 9x9 cm ölçülerinde kalın mukavva kart bulunmaktadır. Kartlar ailelerimizin 12. Aydan itibaren kullanımına ve bir kart grubundaki çalışmayı bitirip, diğer gruba geçip çalışabilmesine uygun olarak hazırlanmıştır. Kullanılan renklerindeki canlılık ve çizimlerdeki içerikler, kartların bebeğinizin dikkatini kolayca çekebilmesini sağlayacaktır.

 

 


 

Q BEBEK Eğitim Kartları ailelerimiz, okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumları tarafından rahatlıkla kullanılabilecek şekilde hazırlanmıştır. Bebeğiniz için her alanda fayda sağlayacak olan Q BEBEK Eğitim Setimiz ailelerimiz, öğretmen ve eğitimciler için kaliteli zaman geçirmekle birlikte eğlenceli ve eğitici yönüyle çok önemli bir eğitim materyalidir.

 

 

Ürün Özellikleri

7 grup, 105 kalın mukavva kart. 12. Ayını doldurmuş bebeklerimizin her alanda gelişimlerini desteklemek için özel olarak hazırlanmıştır.

  • Marka: Q BEBEK
  • Kart ebadı: 9x9 cm
  • Kart cinsi: 2 mm mukavva
  • Kart sayısı: 105 adet
  • Kutu: Mukavva
  • Yaş grubu:12+ ay
 
 
 
 
 
Q Bebek Eğitim Kartları
 
Eğitim Kartlarımız içerisinde İFADELERİM, TAŞITLAR, OYUNCAKLARIM,  KIYAFETLERİM, HAYVANLAR 1, HAYVANLAR 2, GIDALARIM, BENİM ODAM, DÜNYAMIZ, EŞYALARIM ana başlıklarında 10’ar adet kalın karton kart yer almaktadır. Kartların gerçek  fotoğraflarından oluşması sebebi ile bebeğinizin gerçekle aynı olan insan, hayvan ya da nesneyi görünce somut şekilde incelemesini sağlayacaktır. Resimlerdeki sadelik ,renklerdeki canlılık ve kullanılan fotoğraflar eğitim kartlarının bebeğinizin dikkatini kolayca çekebilmesini sağlar.
 
 
 
Tüm kartların arka sayfalarında kullanılan nesne, insan ya da hayvan ile ilgili sorular ve cevaplar yer almaktadır. Bebeğinizin 9. aydan itibaren konuşmaya hazırlık safhasında kartlardaki cevaplar ile 15. aydan itibaren konuşmaya başladıktan sonra da sorular ile dil gelişimine destek olabilirsiniz.

Q BEBEK Eğitim Kartları ailelerimiz , okul öncesi eğitim ve özel eğitim kurumları tarafından rahatlıkla kullanılabilecek şekilde hazırlanmıştır.


EĞİTİM KARTLARI KULLANIMDAKİ AMAÇ
 

Bebeğinizin resimleri inceledikten sonra soracağınız sorular ya da  vereceğiniz cevaplar  ile dil gelişimine katkı sağlamış olursunuz.

Bebeğiniz kartlarda  bulunan  resme odaklanıp, dikkatli şekilde resmi inceler. Bu durumda bilişsel gelişimine destek olursunuz.

Kartları  incelerken bebeğinize sorular sorup, onunla göz kontağı kurarak sosyal&duygusal gelişimine katkı sağlamış olursunuz.Flaş kartlarda bebeğiniz sorulara cevap verirken yaratıcılığı desteklenmiş olur.

Bebeğinizin Hayvanlar 1 ve Hayvanlar 2  bölümlerinde fotoğrafları bulunan hayvanların taklidini yapıp ve seslerini çıkarmasını sağlayarak psiko-motor gelişimine destek olursunuz. Bebeğiniz için her alanda fayda sağlayacak olan Q BEBEK Eğitim Kartları ailelerimiz, öğretmen ve eğitimciler  için  kaliteli zaman geçirmekle birlikte  eğlenceli ve eğitici yönüyle çok önemli bir araçtır.

 
EĞİTİM KARTLARI İLE  ÇALIŞMA YAPARKEN;
  
  • Bebeğinizle karşılıklı oturunuz.
  • Resmi, bebeğinize 25-30 cm uzaklıktan gösteriniz.
  • Bebeğinize resmi incelemesi için fırsat tanıyınız.

  • Eğitim kartlarımızı 9. Aydan itibaren kullanmaya başlayınız.
  • Kartları konuşma safhasındaki bebeğiniz ile öğreterek, konuşmaya yeni başlayan bebeğiniz ile de sorular sorarak kullanınız.
  • Karttaki nesnenin, ifadenin ya da hayvan adını adını net ve anlaşılır şekilde söyleyiniz.
  • Sorular sorarken ya da cevapları  verirken bebeğiniz ile göz teması kurunuz. 
Ürün Özellikleri
100 adet kalın ve büyük kart
  • Marka: Q BEBEK
  • Kart ebadı: 12x13 cm
  • Kart cinsi: Bristol karton
  • Kart sayısı: 100 adet
  • Kutu: Mukavva – magnet kapaklı
  • Yaş grubu: 12+ ay
 
 
Q BEBEK İLK KUKLALARIM
 

Yapılan araştırmalara göre kuklaların 3500 yıl önce Mısırlılar tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Türklerde de Hacivat-Karagöz oyunları ile başlamıştır.
Kuklalar bebek ve çocukların her zaman severek oynadıkları ve oynamaktan büyük zevk aldıkları oyuncaklardan biridir.
 
Kuklalar Bebek ve çocukların Yaratıcılıklarını Geliştirir.

Kuklalarla oyun ,bebek ve çocukların hayal gücünü, yeteneklerini ve yaratıcı düşünmeyi geliştirir.
 
 
Bebek ve çocuklara sunulan farklı kukla karakterleri onların hayal dünyalarının kapılarını aralamaya yardım eder.
Bebek ve çocuklar kuklalarla oynarken hayal güçlerini kullanırlar. Yaratıcılıklarını geliştirirler.
Kuklalar Bebek ve çocukların Dil Gelişimlerini Destekler.
 
Kuklalar bebek ve çocuklara, dil gelişimi, paylaşma, bekleme, ses tonunu kullanma, beden dilini kullanma alışkanlıkları kazandırır. Kukla sayesinde bebek ve çocukların özgüveninin artması ve ifade yeteneğinin gelişmesi sağlanır. Dil kurallarının yanı sıra, dil yaratıcılığı ve toplumsal kurallar kuklayla kazandırılabilir.
 
 
 
Bebek ve çocuklar kuklaları oynatırken ya da kuklalar yetişkinler tarafından oynatılırken dilin etkin biçimde kullanılması sağlanmaktadır.
Yetişkinler bebek ve çocuklara kuklalarla öyküler anlatırken çocuklar yeni kelimeler öğrenir ve öğrendiği bu kelimelerin hangi durumlarda kullanıldığına ilişkin düşünceleri gelişir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kuklaların Bebek ve Çocuklara Sağladığı Yararlar:
Bebek ve çocuğu eğlendirir.
Yaratıcılığını geliştirir.
Zihin ve dil gelişimine yardımcı olur.
Bebek ve çocuğu tanımaya yardımcı olur.
Bebek ve çocuğun iç dünyasını dışa vurarak rahatlamasını sağlar.
Küçük kas gelişimine yardımcı olur.
Sosyal gelişimine olumlu etkisi olur.
 
İşte bu nedenlerle benzerini bulamayacağınız bu seti; her kuklaya ait bir tekerleme ve etkinlikler içeren “Aile Rehber Kitapçığımız ve Q Bebek Hikaye&Şarkılarımızdan CD ‘sini de ekleyerek “Q BEBEK İLK KUKLALARIM” serisi olarak bebek ve çocuklarımız için hazırladık.
 
 
 
 
Ürün Özellikleri

24 kukla, uygulama kitabı, hikaye ve şarkı CD'si
Marka: Q BEBEK
Kart ebadı: 11x12 cm Özel kesim
Kart cinsi: Bristol karton
Kart sayısı: 24 adet
Kutu: Mukavva
Kutu İçerik: 24 adet kukla, Veli Uygulama Rehberi, Q Bebek Hikaye&Şarkılarımızdan CD
Yaş grubu:12+ ay




İLK KARTLARIM (0-6 AY)
 
 
  
0-2 YAŞ Q BEBEK EĞİTİM MATERYALLERİ
“ Q BEBEK İLE AKILLI BEBEKLER MUTLU AİLELER…”
Q BEBEK Eğitim materyallerimiz, öncelikle Q BEBEK eğitim programımızı destekleyici nitelikte ve 0-24 ay arasındaki bebeklerimizin IQ&EQ gelişimlerine katkıda bulunarak, ailelerimize kaliteli eğitim materyalleri sunabilmek amacı ile Çocuk Gelişim Uzmanlarınca hazırlanmıştır.
 
 
 
 
 
 
 
 
Doğumdan hemen sonra, bebeklerin retinaları tam gelişmiş düzeyde değildir. Yeni doğmuş bir bebeğin retinası sadece ışık ve karanlığı ya da siyah ve beyaz arasındaki çok güçlü karşıtlıkları (yüksek kontrastı) algılayabilir.İlk üç içerisinde bebek tarafından görülen siyah ve beyaz görüntüler bebeğinizin retinası üzerinden beyine çok önemli görsel sinyaller gönderir. İşte bu güçlü sinyaller bebeğinizin beyin gelişimini artırmak ve görsel gelişimini hızlandırmak açısından çok önemlidir. Üçüncü aydan sonra görsel uyarıcı olarak siyah ve beyaz rengin arasına kırmızı da katılır.
 
 
 
Dünya üzerinde yapılan araştırmalar da ilk 6 ayda yüksek kontrastlı objeler görmesi sağlanan bebeklerde görsel uyarılmanın artması sonucunda beyin gelişiminin hızlandığı gözlenmiştir.İşte bu nedenlerle dünya üzerinde “Yeni Doğan Yüksek Kontrastlı Erken Uyarılma Kartları” olarak örneklerini bulabileceğiniz bu seti “Q BEBEK İLK KARTLARIM” serisi olarak 0-6 ay arasındaki bebeklerimiz için hazırladık.Q BEBEK İlk Kartlarım içeriğinde arkalı önlü özel olarak hazırlanmış 20 kart ve 40 resim ve asma halkası bulunmaktadır.
 
 
 
Ürün Özellikleri


20 kart, 40 resim. 0-6 ay arası bebeklerin görsel algı ve zeka gelişimini desteklemek amacıyla tasarlanmıştır.

Marka: Q BEBEK
Kart ebadı: 12x13 cm
Kart cinsi: Bristol karton
Kart sayısı: 20 adet
Kutu: Mukavva
Kutu İçerik: 20 adet kart, çelik asma zinciri, Q Bebek Portal insert
Yaş grubu:6+ ay








Q BEBEK GÖRSEL ALGI & DİKKAT GELİŞTİRME SETİM

 
 
 


Görsel algı ve zeka gelişimini desteklemek amacıyla tasarlanmıştır.

 
Bu set çok güzel görünüyor tavsiye ederim. Ana karta ilişkili resimler yerleştiriliyor. Bul tak tarzı çok faydalı bir oyun :)








 

 

"Q BEBEK İLE AKILLI BEBEKLER MUTLU AİLELER…”
 
YUKA KİDS' in indirimde olan eğitici setleri:
 
 
 
 
 
 

47 yorum:

  1. BLOGU ÇOKKK SEVİYORUM..

    YanıtlaSil
  2. merhaba benim 26 aylık oğlum ve yaklaşık 1 aylık kızım var. onlar için ne yapabilirim nasıl desteklerim gelişimlerini derken hem bu çabamda bana yol gösterecek hem de sizin deyiminizle "manevi dünya"dan bihaber olmayan ve o kaygıyla çocuk yetiştiren "siz"i buldum çok sevindim. :) "ilk katlar"ı kızıma almak istiyorum ancak oğluma hangileri uygun bilemedim. diğer 3 unu de oğluma alsam lüzumsuz mu olur hepsi birden yoksa 3 unu de almalı mıyım? ben sanıyordum ki oğlum biraz büyürse başlayabiliriz böyle şeylere, ama oğlum için biraz geç bile kaldığımı farkettim :( inşallah çok bişey kaçırmamışızdır.. yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi de kampanya ne zamana kadar raife hanım?

      Sil
    2. Merhaba Hatice Hanım, telaş etmeyin, daha yolun çok başındasınız :)) Anneyle güzel zaman geçirmek bu yaşlar için en büyük kazanım :) Benim çocuklarım büyük olduğu için Q bebek ürünlerini almadım ben. Burdan güzel görünüyorlar. Çigdem islim hanım almıştı. Onun yorumunu yazayım size. belki fikir edinmeniz açısından faydası olur.

      çiğdem islim21 Kasım 2014 07:49

      Raife hanım merhabalar.Q bebek eğitim kartları,size sipariş bilgilerimi verdikten 2 gün sonra elime ulaştı.Kapıda ödemeli kargo dahil 45 tl ödeme yaptım,listede yazdığı gibi aracılığınla olduğu için 15 tl indirim uygulanmış ayrıca artı kargoda ödemedim teşekkür ederim.Gelelim Q bebek eğitim kartları na :) oğlum 11 aylık kartlar kolay yırtılıp yıpranmayacak bir yapıda baskı kalitesi ve renkleri gayet iyi.100 adet kart var farklı kategorilere ayrılmış hayvanlar,bitkiler,oyuncaklar,eşyalar,ifadeler gibi.Oğluma kartı gösterip ne olduğunu söylüyorum arkasında konuştuğu zaman kartla ilgili sorulacak sorularda var biz şimdilik bak köpek hav hav diyip gülüyoruz :)

      Sil
    3. Kampanya ne zamana kadar sürer inanın bilmiyorum. Yayınevlerine bağlı. Bir anda sonlandırabiliyorlar :( Maalesef önceden bilgi vermiyorlar.

      Sil
    4. Bu arada aklıma gelmişken, büyük oğlunuz için Yukakids kutu oyunları olabilir. http://beneklidunyam.blogspot.com.tr/2014/09/yuka-kids-kutu-oyunlari.html

      3 yaştan itibaren de Yuka kids zeka gelişitirme setini kullanabilirsiniz. http://beneklidunyam.blogspot.com.tr/2014/09/yuka-kids-zeka-gelistirme-setleri.html

      Sil
    5. teşekkür ederim raife hanım :) ben eğitim setini onu düşünerek almıştım ama onun için basit mi olur dersiniz? içinde illaki bilmediği, öğreneceğimiz şeyler vardır ilerde de kızıma kullanırım diye düşünmüştüm.

      Sil
    6. siz eğitim seti değil de eğitim kartlarını sipariş etmişsiniz. kartların tümünü görmediğim için sizi yanlış yönlendirmek istemem ama küçük için uygun gibi bu kartlar. Büyük için Kutu oyunları kısmındaki eşleştirme kartları(memory (http://www.yukakids.com/?newUrun=1&Id=1199977&CatId=bs332981&Fstate=&/Memory-(-Belek-Güçlendirici-Oyun)) daha uygun gibi. yada şurdaki oyunlar daha uygun gibi görünüyor: http://www.yukakids.com/?product=546225&pt=E%C4%9Fitici+%C3%9Cr%C3%BCnler)

      Sil
    7. evet evet haklısınız yanlış yazdım yoruma set değil benim istediğim kartlardı.. neyse gelsin bakalım kartlar dediğiniz gibi küçüğe saklarız artık :) büyük için de yönlendirmenize uyup önce eşimle görüşeceğim duruma göre tekrar sipariş vereceğim. teşekkürler :)

      Sil
    8. Q-bebek in diğer ürünlerini de almak istiyorum bir süre sonra, yani eğitim seti ve ilk kuklalarımı, çok güzel görünüyorlar. oğlumun da ilgisini çeker, sever sanıyorum çünkü daha önce benzer birşeyimiz olmadı :) hem ne de olsa arkasına kızım da var inşallah onun için de hazırlık olur :)

      Sil
    9. İyi günlerde kullanın inş. şimdiden... Faydalı olması dileğiyle sevgiler..

      Sil



  3. çiğdem islim21 Kasım 2014 07:49

    Raife hanım merhabalar.Q bebek eğitim kartları,size sipariş bilgilerimi verdikten 2 gün sonra elime ulaştı.Kapıda ödemeli kargo dahil 45 tl ödeme yaptım,listede yazdığı gibi aracılığınla olduğu için 15 tl indirim uygulanmış ayrıca artı kargoda ödemedim teşekkür ederim.Gelelim Q bebek eğitim kartları na :) oğlum 11 aylık kartlar kolay yırtılıp yıpranmayacak bir yapıda baskı kalitesi ve renkleri gayet iyi.100 adet kart var farklı kategorilere ayrılmış hayvanlar,bitkiler,oyuncaklar,eşyalar,ifadeler gibi.Oğluma kartı gösterip ne olduğunu söylüyorum arkasında konuştuğu zaman kartla ilgili sorulacak sorularda var biz şimdilik bak köpek hav hav diyip gülüyoruz :)

    YanıtlaSil
  4. kapıda kredi kartıyla ödemede taksit imkanı var mı?

    YanıtlaSil
  5. Q bebek eğitim seti çok güzel. Beklediğimden de güzel çıktı diyebilirim. Çok fazla kart var. eşleştirme kartı olarak ta kullanılıyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Raife hanim bebek eğitim setine bayildik. kizimin bile dikkatini çekti 5 aylik olacak. Oğlum severek oynuyor. Çok cabuk buluyor ve çabuk bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. İyi günlerde kullanın..

      Sil
  7. Raife hanim benim 9.5 aylik kizim var. Hangi setleri onerirsiniz. Bu zamana kadar hayvanli olanlari aldik. Bide uygun olanların kapida nakit odemeyle ne kadar tutacagini yazarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, Q bebek ten tüm ürünler olabilir. Siz hangilerini beğenirseniz onları sipariş edebiliriz. nakit yada kredi kartı farketmiyor zaten. Q bebek eğitim setini çok çok beğeniyorlar.

      Sil
  8. İyi günler;
    24.01.2015 tarihinde sipariş verdim fakat ürün henüz ulaşmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, siparişiniz geldi mi? Ulaşmadıysa tekrar iletebiliriz. Bazen yoğunluktan iletmeyi unutabiliyorum.

      Sil
  9. iyi günler. Kampanya hala devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
  10. Benim oglum5.5 aylik daha önce başka bir siteden kart almistum ama biraz pahaliydi.şimdi bu kampanyayi değerlendirmek istiyorum.1 yas ustu Eğitim setini 9 aydan itibaren vermede bir mahzuru olur mu?kampanya tekrar olacak mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, kampanya ara sıra oluyor. Bir mahzuru yok.

      Sil
  11. İyi gunler. 16 aylık kızım var. Eğitim setini mı yoksa görsel zeka gelişim oyununu mu akşam karar veremedim. Siz ne önerirsiniz? Önüne bir şey koyup aynı renkte olanlar hangileri dediğimde genelde tepki vermiyor. Eşleştirme yapabilecek mi emin değilim açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Hepsi güzel görünüyor. Benim çocuklarım büyük olduğu için bunları kullanmadım maalesef. Bu nedenle yönlendirme yapamıyorum. Fakat yukarıdaki setler arasında Q bebek eğitim seti çok beğeniliyor. Bu setten çok fazla alan oldu ve çok güzel yorumlar geldi. Dilediğiniz biriyle başlayabilirsiniz.

      Sil
  12. Iyi günler, bloğunuzu yeni keşfettim, çok dolu dolu, emek veriyorsunuz tebrik ederim. Kontrol yayıncılıktan zekare 2-5 YAŞ setinden aldım kullananlar çok memnun. Kızım 23 aylık, fakat sonra düşündüm acaba ağır gelir mi sıkılır mı diye. Yukakids in setlerinden almayı da düşündüm acaba hangisini alsam? Kampanya devam ediyor mu? Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi günler, yukakids zeka geliştirme seti 4-5 yaş ve kutu oyunları size uygun. kampanya devam ediyor fakat kargo firması değiştiğinden bir süre kapıda ödeme olmayacakmış.

      Sil
  13. Ama benim kızım 23 aylık :) 4-5 YAŞ fazla olmaz mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fakat bu set 4-5 yaştan başlıyor. Daha küçüğü yok. Yukakidsin yeni ürünlerinden bakabilirsiniz. http://beneklidunyam.blogspot.com.tr/2015/08/yukakids-yeni-urunler.html

      Sil
  14. merhaba , kampanya devam ediyor mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, fiyatlar güncellendi. Yukarıdaki fiyatlardan indirimler devam ediyor.

      Sil
  15. iyi günler kargo nasıl oluyor ve kredş kartı ile yada nakit kapıda ödeme varmıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.zekaevikitap.com sitesinde hediye çek kodu kısmına raife2016 yazarak indirimli alabilirsiniz. Güzel günlerde kullanın.

      Sil
  16. selamlar 16 aylık kızım var cok hareketli uygun eğitim setleri ile ilgili bilgilendirme yapabilirmisiniz mail adresim ecra.tunc@outhook.com.tr den ulaşabilirsiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.zekaevikitap.com sitesinde hediye çek kodu kısmına raife2016 yazarak kızınızın yaşına uygun ürünleri indirimli alabilirsiniz. Güzel günlerde kullanın.

      Sil
  17. merhaba. fiyatlar aynı şekilde devam ediyor mu ve elinizde bu setlerden hala var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, www.zekaevikitap.com sitesinde hediye çek kodu kısmına raife2016 yazarak indirimli alabilirsiniz. Güzel günlerde kullanın.

      Sil
  18. Hala gönderim yapıyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, www.zekaevikitap.com sitesinde hediye çek kodu kısmına raife2016 yazarak indirimli alabilirsiniz. Güzel günlerde kullanın.

      Sil
  19. İyi akşamlar.

    Bloğunuzda yeni tanıştım ve q Bebek eğitim kartlarından almak istiyorum blogdaki indirimler halen devam etmekte imdir ayrıca bebeğim on aylık hangi ürünü önerirsiniz teşekkürler
    iPad'imden gönderildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, www.zekaevikitap.com sitesinde hediye çek kodu kısmına raife2016 yazarak indirimli alabilirsiniz. Güzel günlerde kullanın.

      Sil
  20. Merhaba benim 4 ve 7 yanında iki cocugum var setlerden almak istiyorum.indirim kuponlarından yararlanabilirmiyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, www.zekaevikitap.com sitesinde hediye çek kodu kısmına raife2016 yazarak indirimli alabilirsiniz. zekare ve yukakidsin ürünlerini de alabilirsiniz, yaş gruplarınıza uygun ürünler var. Blogda aratırsanız detaylı bilgi bulabilirisiniz.

      Sil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...