13 Ocak 2015 Salı

KOLAY ÜTÜ NASIL YAPILIR? (%100 pamuklulardan korkmayın)

Bugün size bloğumun konseptinde pekte alışkın olmadığımız bir bilgi paylaşacağım.
Keza aklıma yazmak için bin bir şey gelse de kimsenin hakkına girmemek ve boş yere zaman almamak için faydalı görmediğim hiç bir şeyi yayınlamak istemiyorum.
 
İşte şimdi sizlerle paylaşacağım bilgi de bilmeyenler için çok çok faydalı olacak:)
 
 
Geçen yıl eşimin kışlık gardrobundaki tüm gömlekleri yenilemiş ve %100 pamuk (cotton) olanlardan almıştık. Eskileri de kullanımdan çıkardık. Bu yıl kış gelince ve bizim yeni gömleklerin sezonu açılınca ütü benim için işkence haline gelmeye başladı. Keza %100 pamuklu gömlekler asla açılmıyor!
 
Hemen buhar kazanlı ütü almaya karar verdim. Kısa bir araştırma sonrası terzi ütüsü olarak geçen Silter markanın 2 litrelik buhar kazanlı ütüsünü aldım:) Kendi kıyafetlerimi ve çocukların kıyafetlerini çabucacık ütüleyip OHH iyiki almışım derken eşimin ütülerine geçince hayal kırıklığına uğradım. Keza buhar kazanlı ütü bile %100 pamukluları tek dokunuşta açmıyor, yine de uğraştırıyordu :(
 
 

Sağolsun  sevgili eltimin öğrenip bana tavsiye ettiği ütü masası altına aliminyum folyo ile ütü sorununu çözdük:))))




Yapmanız gereken çok basit. Ütü masasının üzerindeki örtüyü kaldırıyorsunuz. Süngerin üzerini tamamen, hiç bir yanı açıklık kalmayacak şekilde aliminyum folyo ile kaplıyorsunuz. Birkaç kat yapabilirsiniz. Sonrada ütü masanızın örtüsünü yeniden örtüyorsunuz.

Aliminyum folyo sıcaklığı geçirmediği ve geri yansıttığı için kırışıklıklar hemen açılıveriyor. Tek seferde bilemediniz 2. seferde düzleştiriyor. Buhar kazanlı ütüden bile daha çok işe yarıyor diyebilirim. Normal ütümde bile çok fark etti.


Artık pamukluları ütülemek çok kolay. Teşekkürler Ayşe Abla:)))


 
 


3 yorum:

  1. Çok teşekkürler bu bilgi icin . inanin benimde kabusumdu % 100 pamuklular.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler bu bilgi icin . inanin benimde kabusumdu % 100 pamuklular.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler bilgi için. keten pantolonlarda etkili olduğunu duymuştum ama denemedim açıkçası söz konusu pamuklu gömlekler olunca deneyeceğim inşallah verdiğiniz pratik ve faydalı bilgi için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...