24 Nisan 2015 Cuma

Kinetik Kum' dan Blog Takipçilerime İndirim!!

Geçen hafta kinetik kum furyasına biz de katıldık :)
Kinetik Kumumuzu Satış Yetkilisi Sevgili Hatice Bevlen Hanım' dan temin ettik.  Tabi bu arada sizleri de unutmadım :)
 
Hatice Hanımdan Takipçilerim için bir de indirim talep ettim. Sağolsun kırmadı. Siz de indirimli olarak kinetik kum almak isterseniz  Hatice BEVLEN Hanımın web sayfasından yada telefonundan (05342543910) kendisine ulaşıp Benekli Dünyamdaki indirimli fiyattan almak istiyorum derseniz 24.05.2015 tarihine kadar indirimli almanıza yardımcı olacak :))
 
 
 
 
Kinetik Kum çocukların hem fiziksel hem de ruhsal gelişimine katkı sağlayan bir materyal. Oyuncak ta diyebiliriz:)  Biz oynamadan önce her ihtimale karşı bir örtü serdik. Kesmek ve şekil vermek için mutfaktaki her türlü alet edevatımızı da yanımıza aldık:)) Bu seferlik kepçemiz, küreğimiz yanımızda değildi:))
 
 
 






Kinetik Kumu elinizle sıktığınız zaman katı bir şekle dönüşüyor. Oyun hamuruna benzer şekiller oluşturabiliyorsunuz. Oyun hamurundan farklı kinetik kum; hiç donmuyor, kurumuyor. Yani bir nevi evladiyelik. Kaldırıp arada tekrar kullanabiliyorsunuz. Kumdan kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarabiliyorsunuz. Spatula, kaşık vb. ile kumu kesebiliyorsunuz. Top şeklinde yuvarlayabiliyorsunuz. Enes en çok bir kutunun içine koyup kare şeklini aldıktan sonra çıkarıp spatula ile kesmeyi seviyor.

 
Kinetik Kum İsveçte üretiliyormuş. Kutusunda %98 deniz kumu yazıyor ama deniz kumu gibi değil tam olarak. Kumlar birbirine tutunuyor. Bıraktığınızda bile tam olarak dağılıvermiyor. Bu nedenle evinizi kirletmiyor. Yine de oynamadan önce altına bir örtü sermenizde fayda var:)

 
Kinetik Kum' un çocuk gelişimine katkıları:
 
** Çocukların motor gelişimi için çok faydalı. El ve parmak kaslarının gelişimini destekler.
** Çocukların hayal güçlerinin gelişimine katkıda bulunur.
** Çocuk için özgürce oynayabileceği, düşünebileceği serbest zaman etkinliğidir.
** Çocukta his ve dikkat gelişimini artırır.





** Duyusal (dokunma, hissetme) gelişimi destekler. Araştırmalarımdan kinetik kumun sıkıldıkça vücutta derinlemesine dokunsal olarak yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi olduğunu öğrendim. Bu nedenle terapilerde de kullanılıyormuş. Çocuklara evde terapi oluyor bizimkisi :))




 
** Avoidant (çekingenlik) davranış bozukluğu olan çocuklarda  “dağınık oynama” sorunlarının (veya yeni şeyleri denemeye karşı tereddütlü kişilerde) tedavisinde kinetik kum olumlu sonuçlar veriyormuş.
 
 
** Negatif enerjinin azalarak çocuğun sakinleşmesini sağlar.
 
Bol oyunlu günler dilerim..
Sağlıcakla, mutlu kalın..
 

  



2 yorum:

  1. merhaba!indirimin devam edip etmediğini öğrenmek istedim.teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sağolsun Hatice Hanım arayanları kırmayıp indirimi devam ettiriyormuş. İyi günler

      Sil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...