18 Ekim 2012 Perşembe

Çocuklar için Ev Düzeni Nasıl Olmalı?

1.Çocuğunuzun kendi kendine giyip çıkarabileceği giysileri alınız: Lastik askılı pantolonlar, büyük düğmeli ti-şortlar ve geniş yakalı kazaklar gibi. Ona Giyinmeyi Öğretin




2.Çocuğunuzun odasına onun ölçülerine uygun mobilya ile döşeyiniz. Boyuna uygun masa ve ayna kullanınız. Çekmeceler onun  kullanabileceği yükseklikte olsun. Kolay devrilmeyecek mobilyalar seçiniz. Sandalyesi taşıyabileceği ağırlıkta olsun, elbise askılarını kendi eşyalarını asabileceği yükseklikte ayarlayınız.







3.Çocuğunuzun odasını aydınlık, çekici ama sade, zemin kolay temizlenebilir türden olsun. Oda, odasında kullanabileceği az, ama özenle seçilmiş eşyayı sağlayınız.





4.Sizin için değerli olan ve kolay kırılabilecek eşyaları çocuğunuzdan uzak tutunuz.



5.Çocuğunuzun havlu, diş fırçası veya palto asacağı askıyı belirginleştiriniz. Bunu, o askının üzerine yapıştıracağınız renkli bir kağıt parçası ile bile yapabilirsiniz. Böylece, bu eşyaların kendisine ait olduğunu anlayabilsin.




6.Çocuğunuza, sünger, toz bezi, süpürge, bazı parlatıcılar gibi, kendi temizleme malzemelerini veriniz. Böylece, kendi odasını kendi temizleyebilir.


2 yorum:

  1. evet biz odasını düzenlerken bunların hepsine dikkat ettik, sade göz yormayan ve istediği eşyaya ulaşabileceği bir oda düzenledik.Henüz giyemese de kıyafetlerini kendi seçiyor :) yakında eline toz bezi de vereceğim tabii :)

    YanıtlaSil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...