22 Ekim 2012 Pazartesi

Ev Okulumuza (4-6 Yaş Arası) Başladık

5 yaşındaki oğlum için (4-6 yaş arası uygun) ev okulu faaliyetleri belirledim:
- Matematik
- Türkçe ve Arapça Yazı çalışmaları
- Etkinlikler ( boyama, kağıt kesme vb..)
- Zeka Geliştiri Faaliyetler (labirent, nokta birleştirme, sudoku, origami, yapboz, mantık vb.)
- Değerler Eğitimi ( Bu konuda kitaplar aldık okumak için)
- Doğa faaliyetleri (çiçek sulama ve dışarıda yapılabilecek işler)
- Meraklı Minik Dergisi
- Montessori çalışmaları
Ev okulu çalışmaları kışın daha verimli olur . Bu yıl yanlarındayım zaten inş, hem de soğuktan çok dışarı çıkamayacağız.
Önerilerle zenginleştirilebilir programımız.. Benim aklıma gelenler bunlar.. Şimdilik bu konulara uygun kitaplar temin ettim..
İlk olarak yazı çalışmaları, gündelik hayatta matematik ve etkinliklerle başladık ev okuluna.. Birkaç etkinlik kitabı aldım ama ilk şununla başladık el işlerine: "Bugün Ne Yapayım?"
Labirentlerden şunları yapıyoruz:labirent
Noktaları birleştirmeden şunları:nokta birleştirme
Diğerlerini henüz fotolayamadım. İnş onları da koyunca paylaşırım..

4 yorum:

  1. 4 yasindaki ogluma ev okulu yapmaya karar verdim. Siz hangi saatlerde yaptiniz dersleri etkinlikleri? .Zamani ayarlamakta biraz zorlaniyorum. Bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, çalıştığım için ancak onların durumuna göre akşam saatlerinde ve sabah erken kalkarlarsa sabah bir yarım saat. bu şekilde.. ama planlı gitmedik. onlar ne yapmak isterse ona göre hareket ettik. boyama hiç yapmadılar mesela. meraklı minik i takip ettik. bol bol kitap okuyoruz. montessoriden uygulamalar yaptık. özgür bıraktım daha çok. Türkçe ve arapça yazı çalışmalarını hiç yapmadık. miniyup, zekare tarzı aktiviteleri de tavsiye ediyorum erken yaşlardan itibaren. blogumda ikisinden de bahsettim.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederim. Abisi okula baslayinca vakit ayirip sistemli bir sekilde gitmek istiyordum ama galiba esnek olmak daha rahat. Sistemli gideyim derken cok kasildim ben ;) verdiginiz boyama ve noktalari birlestirmelerden cikti aldim. Ayrica tesekkur ederim.

    YanıtlaSil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...