6 Mayıs 2014 Salı

ÇİFTLİKTE /TÜBİTAK

tübitak, çiftlikte, tübitak çiftlikte, çiftlik, erken çocuk kitaplığı, anna milbourne

Yeni yazıma geçmeden önce....

Yazmayı ne kadarda özlemişim... Ne kadar özlemişim bu satırlara dokunmayı...Nerdeyse 1 yıl olmuş bloguma nokta koymayalı... Yaşadığım, keşfettiğim, hissettiğim hiçbir şeyi paylaşmayalı... Ve ben ne kadar da özlemişim sürekli görüştüğüm arkadaşlarımla konuşmayı, blogda, face de buluşmayı..  Bazı dostluklar vardır ki saman alevi gibi sönerler.. Ama bazıları vardır ki mesafeler çok uzun olsa bile hiç bitmezler.. Hiç görüşemesen bile içinde hep bir muhabbetin vardır.. Çünkü paylaştığın şeylerin hayata dair bir katma değeri vardır.. Benim içinde öyle dostluklar oluştu işte bu sanal alemde... Ümmügülsüm, Tuba, Vera ve diğerleri.. Allah rızası için birşeyler paylaştığım, Çocuklara dair değerli bilgiler paylaştığım... Kısaca hasret giderdikten sonra geçelim yazımıza..




Bir çiftlikte yaşamanın nasıl bir şey olduğunu hiç merak etmiş miydiniz?


Tübitak Yayınlarının ÇİFTLİKTE isimli kitabından bahsediyorum... 

tübitak, çiftlikte, tübitak çiftlikte, çiftlik, erken çocuk kitaplığı, anna milbourneGeçen bir hafta boyunca defalarca hiç sıkılmadan okuduğumuz ve çok beğendiğimiz Tübitak' ın Erken Çocuk Kitaplığındaki eserlerinden biri "Çiftlikte"..

Kitap yabancı bir yazar olan Anna Milbourne ait. Türkçeye çevirilmiş...  Kitaplardaki resimler çok hoş ve kitap sizi içine alıveriyor...

4 yaşındaki oğlumla 1 hafta boyunca sabah kalktığımızdaki ilk işimiz hemen bir posta bu kitabı okuyuvermek oldu...



"Bir çiftlikte yaşamanın nasıl bir şey olduğunu hiç merak etmiş miydiniz?" diye başlıyor kitap.. Sonra bir çiftlikte doğan güneşle beraber horoz ötüşüyle başlayan günde, ineklerin otlaktan gelişi, sağılışı, tavukların yumurtaları, sebzelerin toplanması, kuzuların doyurulması gibi çiftlik hayatında yaşananları kısaca özetliyor. Kitaplardaki resimler bir harika.. Almanya' daki kitaplara baktığımda Türkiye' de neden bu kadar kaliteli resimlerle basılmış kitaplar yok diye üzülürdüm. En azından Tübitak' ın erken çocuk kitaplığıyla teselli buldum diyebilirim. Kitaptaki yazıları okumaktan çok resimleri anlatıyorsunuz.. Ve resimler gerçekten etkileyici..

tübitak, çiftlikte, tübitak çiftlikte, çiftlik, erken çocuk kitaplığı, anna milbourne
Her anneye mutlaka almasını tavsiye ediyorum. Alamıyorsak bile her ilde bulunan İl Halk Kütüphanelerinden temin edebiliriz. Biz geçen haftalarda kütüphaneye de kayıt olduk ve kitap okuma alışkanlığı için birkaç haftada bir kütüphaneye gidip ödünç kitaplar alıyoruz..





Çiftlikte
Anna Milbourne- TÜBİTAK
Boyutları: 25 x 25 cm

Sayfa Sayısı: 24





TÜBİTAK' ın DİĞER KİTAPLARI: Gölde

Yeraltında

Ay' da

DİKKAT VE ZEKA GELİŞTİRİCİ KİTAP VE SETLER

1- ZEKARE

2-MİNİYUP

3- ADEDA 


4 yorum:

  1. Zaman ne kadar acımasız değil mi? Su gibi akıp gidiyor. Ben de özledim senin yazmalarını, konuşmalarımızı... Umarım biraz daha vakit ayırabilirsin. Seni buralarda görmek güzel. Biz de bu kitabı severek okumuştuk :) Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  2. Acaba biri benden mi bahsetmiş,üzerime alınayım mı ? hoşgeldin arkadaşım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım senden bahsettim :) Hoşbulduk... Nerdeyse 1,5 yıl sonra yeniden burdayım :)

      Sil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...