6 Mayıs 2014 Salı

Sakin Bir Anne Olmanın Sırrı: Yavaşlamak

Anneler olarak hayat boyu hep bitmek tükenmek bilmeyen bir telaş içindeyizdir. Hep bir acelemiz vardır, hep yetiştirmemiş gereken işler vardır.. Sabah uyanınca hemen kahvaltı hazırlanmalıdır, çocuklar güzel bir kahvaltı yapmalıdırlar. Yemezlerse sabahtan bir patırtı kütürtü başlar evde.. Ardından kahvaltı toplanmalı, bulaşıklar yıkanmalı.. Zaten yapılacak bir sürü ev işi var. Hele bir de çalışıyorsak benim gibi işe yetişme telaşı, çocukları giydirme, okula bırakma telaşı... Akşam yemeği, işler,işler, işler.. Hele bir de misafirliğe gidilecek yada misafir gelecekse ikiye katlar bu telaş..

Hep bir yerlere yetişmek zorundayız.. Hep zamanı yakalamak zorundayız.. Bu telaşın arasında ayağımıza dolanan çocuklarımızın ise vay haline.. En ufak gürültü yapsalar tahammül edilmez, en ufak yaramazlıkları affedilmez..

İşte bu gürültü, patırtıya bir dur deme zamanı...

Gerçekten de sakin bir anne olmanın, hatta genellersek sakin bir insan olmanın yolu YAVAŞLAMAKTAN geçiyor... Pedagog Adem Güneş' i takip eden anneler bilirler, Anadolu Pedagojisinde sık sık bahsedilir yavaşlamaktan, teenni ile hareket etmekten..

Yavaşlamak gerçekten insanı sakinleştiren bir metoddur.. 

Şimdi şöyle bir yaslanın arkanıza.. Hiç bir şey yapmadan sadece izleyin.. Çevrenizi izleyin, her nerede iseniz sakince, tepkisizce çevrenizdeki insanları izleyin.. Yalnızsanız kendinizi dinleyin, odadaki saatin sesini dinleyin ve hayatınızda yeni başlangıç yapın... Artık yavaşlayın.. Ülkemizdeki bu acayip kargaşaya, anlamsız telaşa inat yavaşlayın.. Adımlarınızı yavaş yavaş atın, sakin sakin yapın işlerinizi.. Arkanızdan koşturan yok.. Yarım saat sonra olsa nolur ki! Hiç olmasa ne olur...

İşte biz yavaşlayınca, zaman yavaşlıyor, çocuklar yavaşlıyor.. Çocuklara tepkiler yavaşlıyor..

Anne ve çocuk üzerinde yavaşlamanın etkisi ise yarın inşallah... iyi geceler sevgili dostlar...

 
Çocuklar için eğitim setleri

3 yorum:

  1. O kadar haklısınız ki hayatı doyamadan yaşıyoruz sanki o günler geri gelecekmiş gibi yaşıyoruz oysa o anı yaşasak çocuklarımızla doya doya yaşasak ne kadar güzel bir ülke olur değil mi... bir gün yavaşlıyorsun iki gün yavaşlıyorsun ama üçüncü gün çevrenizde tepkiler gelmeye sizi üzmeye başlıyorlar hayat bu değil ki... inşaallah sakin anneler olabiliriz.. yüreğinize sağlık çok güzel yazmışsınız

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.. Dediğiniz gibi inşallah çevreyi fazla önemsemeden sakin anneler olarak kalabiliriz...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı. Son zamanlarda yaşadığım çılgın tempo beni iyice germiş ve oldukça agresif bir anne olmuş çıkmıştım. Önce dua ettim, sonra işleri yetiştirme telaşımdan vazgeçtim, sakin olmaya söz verdim. Bu kararımı oğullarıma anlatıp eğer onları kırdıysam onlardan özür diledim. Bu aşamada beni çok kızdıracak şeyler de oldu ama şu an biraz sinirliyim ve senin kalbini kırmak istemiyorum bana biraz zaman verir misin lütfen dedim. Hiç sesimi yükseltmeden, birkaç dakika geçti. Bu yöntem bende çok işe yaradı. Yazınız da çok faydalı olmuş gerçekten. Aldığım kararların ve kendimce bilmeden uyguladığım yavaşlama yönteminin ne kadar doğru olduğunu anladım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...