23 Ekim 2012 Salı

Çocuklar İçin Mucizevi Bitki: Isırgan Otu

Biz küçükken babannemin bahçesinde bol bol olurdu ısırgan otundan. Bahçede oynarken ayaklarımıza, ellerimize değerdi ve fena yakardı, sonra da uzunca bir süre kaşıntısı devam ederdi. Hiç sevmezdim ısırgan otlarını.. Bugünlerde ise en sevdiğim bitkiler arasında. Niye mi? Tabiki çocuklarım için..

Geçen aylarda bir süre kansızlığım olmuştu. Hemşire bir arkadaşım bayramda küçük bir poşet kurutulmuş ısırgan otu verdi. Annem kurutmuş, temiz kullanırsın dedi. Kansızlığa çok iyi gelir, günde 1 bardak iç dedi. Oğlunun da kansızlığı vardı, onun için kullanıyormuş. Ben de dolaba kaldırdım.

2 hafta önce çocuklarda kronik öksürük vardı.  Gece üsterini açtıkları için ve kaloriferlerimiz yanmaya başlamadığından ev çok soğuk olduğu için gece ve sabah sürekli öksürüyorlardı. Bal+zencefil, sabahları nane+limon+bal+zencefil bitki karışımı içirmeme rağmen öksürük bir türlü geçmiyordu.  Karışımlar sayesinde elhamdülillah ateşlenmeleri olmadı ve hastalıkları ilerlemedi, sadece öksürükte kaldık. Tam bu ara bahsettiğim hemşire arkadaşla konuşurken, ısırgan çok iyi gelir denesene dedi. Hemen denedim.. Sonuç mükemmel.. Gerçekten öksürüklerinin kesilmesinde oldukça faydası oldu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor kesinlikle; ayrıca kansızlık içinde faydalı.

Şu şekilde hazırladım ısırgan çayını:

* 1 subardağı sıcak su
* 1 tutam ısırgan otu

Isırgan otunu süzgeçle yıkadıktan sonra 1 subardağı sıcak suya atıp dinlendiriyoruz. Ilıyınca içine herhangi birşey katmadan içiriyoruz. Buna bir kaç gün devam ettik.

Ardından benim süper bitki karışımıma ısırgan otunu da ilave ettim. Şimdi sabahları nane+kekik+ısırgan otu kaynatıyorum. İçine limon sıkıp, bol miktarda bal ilave ediyorum.. Ellerine de birer pipet verdim mi, bardaklar bitiyor elh.. Bu arada biz bu çayları ailecek içtiğimiz için çocuklar da içiyor. Yoksa sadece çocuklarınıza hazırlayıp kendiniz içmezseniz, içmek istemeyebilirler..

Artık bal+zencefil karışımını çok zorla içtikleri için pek fazla vermiyordum da... Bu karışım şimdilik işimizi görüyor.. Kronik öksürüğümüze de bay bay diyoruz....(maşallah)

Annem de kendi bahçesindeki ısırgan otlarını toplar ve yazın bir kere yemeğini yapar, çok şifalı diyerek sevgili torunlarına yedirirdi. Gerçekten de araştırınca çok şifalı imiş..

Not: Her gıda bir zehir veya pan zehirdir. Aradalarındaki farkı belirleyen ise doz' dur. Her gıdayı ve her bitkiyi tadında kullanmak dileğiyle.. 

Kış Mevsiminde Çocuklarınızı Hastalıktan Koruyun.

Isırgan Otunun bilinen faydaları:

- İçeriğindeki demir,klorofil ve vitaminler nedeniyle kansızlığa karşı etkilidir.
- İçerdiği düşük doz yılan zehiri analoğu bağışıklık sistemini kamçılar.
- Akut ve kronik eklem romatizmalarında etkilidir. Yapılan bir takım klinik çalışmalar ağrı ve eklem sertliklerini giderdiğini ve klasik ağrı ve yangı giderici ilaçların etkisini arttırdığını kanıtlamaktadırlar. İdrar yolu iltihaplarında ve mesane taşlarının düşürülmesinde kullanılır, idrar asitliğini dengeleyici özelliği mevcuttur. Çok iyi bir kan temizleyicidir. İdrar söktürücü özelliğinden dolayı vücutta ödeme sebep olan tüm rahatsızlıklarda yardımcıdır. Tansiyon yüksekliklerinde de faydalıdır. 
- Gut hastalığında ve siyatikte faydalıdır. Siyatikte içilerek değil dışardan uygulanımı gerekir.
- Kanamaları durdurmaya yardım eder.
- Ayhali düzensizliklerinde yıllardır kullanılır.
- Mide,barsak, dalak, karaciğer ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar.
- Kan şekerini düşürür.
- Egzemalarda ve birçok cilt hastalığında fayda sağlar.
- Taze yapraklarının yenmesi zayıflamaya yardımcıdır. İdrar söktürücü etkisi de yine
zayıflamaya yardım eder.
- Çayı kronik yorgunluğa faydalıdır.
- Yarı yarıya ıspanak ile birlikte pişirilirse mide barsak gazları nedeniyle oluşan ağrılara iyi gelir bu şekilde çocuklara da verilebilir. Taze yapraklarının tahriş edici ve yakıcı etkisi yapraklar haşlandığında tamamen kaybolur ve çok besleyici bir yiyecek haline gelir.
- Cilt bakımı ve deri temizliğinde de kullanılır. Doku sıkılaştırıcı etkisi vardır.
- Yeşil kısımlarından elde edilecek özsuyu ile gargara yapılırsa ağız ve dişeti iltihaplarına iyi gelir.
- Taze bitki romatizma ağrılarının olduğu bölgeye sürülürse o bölgeye olan kan akışı artar ve rahatlama sağlar, bu etkisi yüzyıllardır bilinir ve yaygın olarak uygulanır.
- Etkili bir saç güçlendiricisidir. Köklerinin kaynatılması sonucu elde edilen sıvı yıkama olarak kullanılırsa saçları ve saç derisini canlandırır saç kepeklenmesine ve yağlanmasına, saç dökülmesine iyi gelir.

Isırgan otu ile ilgili şu sitede çok güzel açıklama yapılmış..



5 yorum:

  1. es selamü aleyküm Allah razi olsun .cok beyendim blogunuzu .
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  2. 5 YAŞINDA KIZIM VAR KIŞ AYLARINDA ÖZELLİKLE GECE ÖKSÜRÜĞÜ VAR ALERJİK KAYNAKLI İYİ GELİRMİ TŞK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimkilere ısırgan otu çok iyi geldi elhamdülillah. deneyebilirsiniz inşallah size de faydası olur. günde 1-2 bardak içiriyorum ben hastalandıklarında.

      Sil
  3. cocugum 9 aylik isirgan otu verebilirmiyim

    YanıtlaSil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...