9 Ekim 2012 Salı

Sevgili Kuran' ımdan Öyküler

Geçen haftalarda oğlumla kitapçıya gittik ve 1 yıllık kitap stoğumuzu yaptık. Aldığımız kitapların ilki "Sevgili Kuranımdan Öyküler". Timaş yayınlarından çıkmış, orta boy bir kitap. İçinde bol bol resimde var. Kitap Kuran' ı Kerim' de anlatılan olayları ve peygamber kıssalarını anlatıyor.
Hz. Âdemin yaratılışından, Nuh Peygamberin gemisine, Rüzgâra emredip kuşlarla konuşan Süleyman Peygamberden, bir balığın karnında taşıdığı Yunus Peygambere; bilge kişi Hızır Aleyhisselamdan, 300 yıl uyuyan mağara arkadaşlarına kadar 150 yi aşkın Kuran öyküsü var. Kitap güzel. Biz beğendik. 
Kuran okumak kadar Kuran' ın içinde nelerin olduğunu bilmek te önemlidir. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarını Kuran' la büyütmek isteyen, çocuğumun kulağı Kuran öyküleri ve peygamber kıssaları ile dolsun diyen ebeveynler için  uygun bir kitap. 


7 yaş ve üzeri olarak belirtilmiş ama biz şimdiden almış bulunduk.  Daha önce babamız da Timaş' ın peygamberler serisini almıştı. Bu seride de aynı şekilde peygamber  kıssaları vardı. O da 7 yaş ve üzeymiş :(( 



İyi okumalar..

Diğer kitaplarımız:
Hikayelerle 365 Gün Güzel Davranış
Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir?
Annelik Sanatı

1 yorum:

  1. Timaş'ın böyle bir serisi olduğunu bilmiyordum, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...