17 Ağustos 2012 Cuma

Aşı Gören Çocuklar Aşı Olmayanlara Göre 5 kat daha fazla Hasta Oluyor

Aşı Gören Çocuklar Aşı Olmayanlara Göre 5 kat daha fazla Hasta Oluyor
Aşılar hakkında birçok araştırma yapılıyor ve maalesef bu araştırmalar çocuklarına aşı yaptırmayan aileleri haklı çıkarıyor Yapılan tüm araştırmalar; aşılı çocukların aşısız çocuklara göre iki ila beş kat daha fazla bulaşıcı hastalıklara, çocuk hastalıklarına ve alerjiye yakalandıklarını gösteriyor.


Almanya’da aşılar hakkında geniş çapta yapılan bir araştırmada 19 yaşın altında 17.000 çocuk üzerine anket çalışması yapıldı. Çalışma homoeopat Andreas Bachmair tarafından yürütüldü. Bachmair’ in araştırmasının Amerikan bağlantısına  VaccineInjury.info sitesinden ulaşılabiliyor. Bu sitede aşı olan çocukların ailelerinin de çalışmaya katılabilmesi için bir link verilmiş. Halen devam eden ankete çoğunluğu ABD’ den olmak üzere şimdiye kadar yaklaşık 11.000 kişi katılmış.

Farklı Çalışma Sonuçları Yorumlandı

Bağımsız anketlerde katılımcılara yöneltilen çocuk hastalıkları genellikle şunlardır:
bademcik, kronik bronşit, astım, sinüzit, alerji, egzama, kulak enfeksiyonları, diyabet, uyku bozuklukları, yatak ıslatma, disleksi, migren, hiperaktivite, ADD, epilepsi, depresyon, konuşma veya motor becerilerin gelişimi.
1992 yılında, Yeni Zelanda Aşılama Bilinçlendirme Derneği (IAS) tarafından, 245 aile toplam 495 çocuk üzerinde bir anket yapıldı.  Çocukların 226’ sı aşılı ve 269’ u aşısız, 81 ailenin ise hem aşılı hem de aşısız çocukları var. Anket sonucu oldukça çarpıcı. Aşısız çocuklarda aşılı çocuklara göre çocuk hastalıklarının görülme sıklığı çok daha azdır.
Yeni Zelanda’da yapılan başka bir ankette ise; 1977 ve sonrasında doğan aşılı çocukların % 25 in de 10 yaşına kadar astım meydana geldiği ve aşısız olan çocukların hiçbirinde astım hastalığının görülmediği tespit edilmiştir.

“Aşı İlizyonu”   kitabının yazarı uzman immünolog Dr. Tetyana Obukhanych kendi tıp eğitimi dogmalarına karşı gelmektedir. Dr. Tetyana Obukhanych hiçbir hastalık için aşı ile gerçek bağışıklık sağlanamayacağını iddia etmektedir
Bu konudaki en önemli çalışmalardan biri de “Aşı Bağışıklık Kazandırma Değildir” (Vaccination is Not Immunization) kitabının yazarı Tim O’Shea tarafından yürütülen anket olacaktır. Aşısız çocuklarının sağlığı ile aşılı çocukların sağlığını kıyaslamak için Tim O’Shea ‘da aşısız ailelerin mail adresleri bulunmaktadır. Mail adresleri ve daha fazlası için:

http://www.thedoctorwithin.com

Makale kaynakları:
http://healthimpactnews.com

http://www.vaccineinjury.info/images/stories/ias1992study.pdf

Bachmair anketi için:

http://www.vaccineinjury.info

Kaynak: Sade Hayat Dergisinde yayınlanan çevirim (http://www.sadehayat.com/asi-goren-cocuklar-asi-olmayanlara-gore-5-kat-daha-fazla-hasta-oluyor/)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...