5 Mart 2015 Perşembe

Frigorillo Sporu Seviyor / Sağlıklı Yaşam İçin Küçük İpuçları

Bu kitap tam bize göre:)) Televizyona, katkılı gıdalara, sigaraya karşı önyargı oluşturan, sporu, oyun oynamayı, okula teşvik eden bir kitap. Spora ilgi duyan çocuklar için da bilgi verici bir kitap.


En sevmediğim çocuk kitapları; olumsuz örnekler içeren ve sonu kötü biten kitaplardır. Bazı Türk filmleri gibi :))


Mesela Tali serisinde yemek yemeyen bir çocuğun doğum gününün hastanede sonlanması gibi. Bu kitaplarda benim tespit ettiği şey, dinleyen çocuğun olumsuz davranışı örnek alması. En azından kendi çocuklarım da onu gördüm. Tali' yi okuduğum zaman oğlum " ben de yemeyeceğim" demeye başlamıştı. Aynı cümlelerle, hikayedeki aynı zamanlarda. Bu nedenle sonu güzel biten hikayelerin çocuğu olumlu davranışlara yönlendirdiği kanaatindeyim.
 







İşte bu kitapta sonu güzel bitenlerden :)) Böyle kitapları seviyorum.

4 yaş sonrasına hitap eden bir kitap serisi Frigorillo.

Frigorillo Sporu Seviyor kitabı çocuklara "Sağlıklı Yaşam İçin Küçük İpuçları" veriyor.





Hikaye kahramanımız Frigorillo, sürekli tv izleyen, bilgisayar oynayan, okulu sevmeyen tembel bir çocuktur. Hep birşeyler atıştırır ve sağlıksız beslenir. Bir gün annesi Frigorillo' yu doktora götürür. Doktor Frigorillo' ya sağlıklı yaşaması ve mutlu olması için beslenme planı ve spor yapması ile ilgili bazı tavsiyelerde bulunur. Frigorillo doktorun tavsiyelerine uyar ve sonunda hayatı değişir. Artık hem daha sağlıklı, hem daha başarılı ve hem de daha mutludur. Sporun ve hareket etmenin, televizyon ve bilgisayar oyunlarından daha eğlenceli olduğunu keşfeder.
























Bu kitap bir hikaye olsa da aslında bazı ansiklopedik bilgiler de içermiyor değil. Özellikle çok tv izleyen, bilgisayar oynayan, ekran karşısında uzun süre hareketsiz zaman geçiren, abur cubur tüketen çocukların yaptıklarının doğru olmadığını anlamalarını sağlıyor. Voleybol, basketbol, koşu gibi sporlara teşvik ediyor. Sağlıklı yaşamak için gerekli olan vitaminler vb. den bahsediyor, sebze meyve yemeye teşvik ediyor. Kavaltı, öğle yemeği vb. günlük öğün planlarını içeriyor.

 
 
Çocuklarının beslenmesine özen gösteren anneler için de çocuklarına örneklendirme açısından oldukça zengin bir kitap :)))



 
 
İlkokul 1. sınıftaki çocukların kendilerinin okuması için de güzel bir kaynak:)) Biz şuan 2 yönlüyüz. Büyük için 1. sınıf, küçük için okul öncesi :))
 
TV den, ekranlardan uzak, sağlıklı ve mutlu, bol kitap okuyan çocuklar yetiştirmek ümidi ve temennisiyle iyi okumalar,
 
 
Not: Kitap şuan FON YAYINCILIK' ta kampanyada.  6 TL yerine 2 TL.  FON YAYINCILIK ta tüm kitaplarda kampanya var şuan. Dışarıda 10-15 TL' ye satılan kitaplar sitede 2-3-4 TL. 25 TL üzeri ücretsiz kargo ile alıyorsunuz ve kitaplarınız 1 gün sonra elinizde oluyor. Kitap kalitesi ise süper !!
 
  
 
 
 
 
 

8 yorum:

  1. Merhaba Raife hanım,
    Yine çok güzel kitaplar paylaşmışsınız bizimle teşekkür ederim. İçeriklerini görmemiz de ayrı güzel oldu. Sİtede hiç ayrıntı vermemişler. Sizin sayenizde birçok kitap hakkında fikir sahibi oldum. Bize çok masraf çıkarıyorsunuz :) Paylaştığınız herşeyi almak istiyorum. :) Hüsna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüsna Hanım :))) Gülümsettiniz beni. Ama faydalı ve ekonomik masraflar çıkarıyorum :) Sevgiler..

      Sil
  2. Evet haklısınız faydalı ve ekonomik olduğu için size çook teşekkür ederim. Bende daha çok kişiye ulaşması ve faydalanması için sizin hazır bilgilerinizi face de paylaşıyorum. Hakkınızı helal edin. Benden de size Sevgiler... Hüsna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştığınız için ben size teşekkür ederim :)) Helal olsun ne demek, siz de helal edin ..

      Sil
  3. merhaba. eşek ile keçi kitaplarını aldım.güzel görünüyor ve gerçekten fiyat çok uygun. diğer kitaplarla(ton ton, ay ay, dinazor, dalgın koyun vs.) ilgili de paylaşırsanız sevinirim. indirim bitmeden alalım. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ay süper, diğerlerine de inşallah diyelim...

      Sil
  4. Merhaba,
    Bu Frigorillo Sporu Seviyor / Sağlıklı Yaşam İçin Küçük İpuçları kitabında hoşuma gitmeyen birkaç sayfa oldu onun dışında beğendim o sayfalara bir çözüm bulduktan sonra oğlumla okuyabiliriz :)
    Diğer sipariş verdiğimiz kitaplarda geldi kalitesi güzel kitapların fakat bana biraz daha küçük yaşlar için uygun gibi geldi. Oğlum kitap dinlemeyi sevdiği için severek okuduk. Bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkürler. Hüsna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hüsna Hanım, biz de sonradan mayolu kızlara etek çizdik, boyadık, oğlanların şortlarını da uzattım :))) Birkaç resim de böylece değişiklik yaptık. Hikaye güzel ama bir kaç resim bizim gibi mahremiyet eğitimine önem veren aileler için uygun değil, haklısınız.

      Sil

Yorumlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...