10 Eylül 2012 Pazartesi

Namaz Kılan Toplum..


 Düşündürücü ve bir o kadarda etkiliyici bir söz : 


“Namaz Kılan Bir Toplumun Psikolojiye, Zekat Veren Bir Toplumunda Sosyolojiye İhtiyacı Yoktur.”
           




  
Günümüzde insanlar Kur’an’ ı ve Kur’an’ la yaşamayı unuttukları için hemen her sıkıntıda feryadu figan etmekte;  sıkıntıların, Allah’ ın karşılığında cennet vaat ettiği “sabır” ekseninde değil de şikayet ekseninde yaşanmasından dolayı da maddi ve manevi rahatsızlıklar zuhur etmektedir. Eşinden, ailesinden, çocuklarından, çevresinden gelen en ufak bir olumsuzluk sabırdan yoksun insanlar üzerinde derin izler bırakmakta ve bunlar çoğaldıkça da altından kalkılmaz hale gelmekte; insanların bu şekil rahatsızlıkları ise psikoloji dediğimiz bilim dalı altında incelenmektedir.
İnsan bilse ki karşısına gelen her zorluk, her musibet, insana günahlarının kefareti veya cennete ulaşma yolunda sunulmuş bir nimettir. Bu dünya geçicidir, ancak bir oyun ve oyalanma yeridir. Oysa bu kısacık ömrün sonunda sonsuz bir ahiret, sonsuz bir yaşam vardır. Bu dünyaya ne için gönderildiğimiz ise çok açıktır: “Ben, insanları ve cinleri, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım Zâriyât / 56”.  

Sabırsız ve namazsız bir müslümanın ise ne bu dünyada nede ahirette mutlu olma şansı yoktur. Bunu yine Kur’an-ı Azimüşşandan anlıyoruz: “Günahkarlara sorarlar,sizi cehenneme sokan nedir? Onlar,biz namaz kılanlardan değildik, derler. Müddesir 43.Ayet”.

“SABIR VE NAMAZLA ALLAHTAN YARDIM DİLEYİN.” (BAKARA, 2/153)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...