13 Eylül 2012 Perşembe

Peygamberimize Hakaret Eden Filme Demokratik Tepki Gösterelim!!!

Mısır ve Libya' da yaşanan tatsız olayların medyada yer almasına kadar ülke olarak bu filmden nerdeyse hiç haberimiz yoktu.. Taki filmin fragmanının yayınlanması ve İslam ülkelerinde filme taşkınlılarla tepki gösterilmesine kadar...
 İslam dini ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hakkında hakaret ve itham dolu unsurlar içeren  "Müslümanların Masumiyeti" adlı film Amerika' da bir grup Mısırlı Kıpti tarafından çekilmiş. Filmin yapımcısı İsrailli bir yahudi: Sam Bacile. 


 New York Times gazetesi, filmin fragmanında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in "kadın düşkünü, kana susamış ve akli dengesi yerinde olmayan biri gibi gösterildiğine" işaret ediyor. Filmin yapımcısı İsrailli Sam Bacile, "İslam'ın yanlışlarını dünyaya göstererek anavatanına destek vermek istedim" diyor. Ayrıca filmi yaparken, bunun İslamiyet karşıtı, kışkırtıcı bir yapım olmasını amaçladığını da söylüyor.. Ayrıca film  Yahudilerden bağış toplanarak yaklaşık 5 milyon dolarla çekilmiş.
 Peygamberimize hakaret edilen ve İslam düşmanlığı içeren bu filme karşı Mısır ve Libya'da protestolar devam ediyor. Mısır ve Libya' daki protesto ve eylemlere şiddet karışması ve Müslümanlığa yakışmayan davranışlarda bulunulması üzücü. Bu noktada bir Müslümanın mutlaka biraz sükunet ve aklı başında davranması gerekir. Dolayısıyla filmi kınadığımız gibi Libya ve Mısırda'ki olayları ve Büyükelçiliğe yapılan saldırıyı da kınıyoruz.
Lakin bu ülkelerde yaşanan olayların üzücü olduğu kadar; ülkemizin bu kadar sessiz kalması da üzücü. Demokratik çerçevede, sosyal paylaşım sitelerinde elimizden geldiği kadar bu filme tepkimizi göstermeliyiz.
Bu film düşünce özgürlüğü kapsamında hazırlanmış bir film değil, aksine yapımcısının da belirttiği gibi dinimize ve kutsallarımıza hakaret olarak hazırlanmış bir filmdir. Bu nedenle tüm Müslümanlar olarak elimizden geldiği DEMOKRATİK çerçevede sesimizi duyurmalı ve filmi protesto etmeliyiz..

-->
BU FİLMİN HİÇ BİR ÜLKEDE VE HİÇ BİR ŞEKİLDE YAYINLANMASINI İSTEMİYORUZ..



 kaynak: http://www.dunyabulteni.net/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...